Slädhundsturer

Lugnet hos oss på Höglandsvärdshus

Äventyret kan börja.

När du kommer till oss kan du faktiskt lägga bort klockan, byta liv för en stund och enbart fokusera på hundarna, släden och omgivningarna.
Vi packar slädarna, hundarna ylar förväntansfulla. Från värdshuset åker vi sedan direkt ut i vildmarken. Naturen breder ut sig framför oss.
Aldrig förutsägbar,  varierande i skepnad dag för dag. Ingen dag är den andra lik.

Snön sprutar från spannet och hundarna springer framåt genom snön.

Hos oss tar vi med dig på en upplevelse som du kommer att minnas många år framåt. Om du vill och fysiskt orkar får du själv köra ett spann med hundar. En extra ordinär upplevelse då du själv är aktiv, styr och parerar genom din färd i skog och mark.
Att köra ett spann med hundar är en spännande, härlig stund. Hundarna springer snabbt nästan ljudlöst genom landskapet. I vår heldagstur kör vi en stund och stannar sedan till för en paus med öppen eld och fika. Här har du möjlighet att grilla korv, koppla av, lapa sol, lyssna på skogen och fjällets ljud.

Ditt fokus och tanke är helt i nuet, att köra hundspann är en riktig nära naturen upplevelse.

Exempel på olika turer:

  • Dagstur med fikapaus och öppen eld 1400/person utan övernattning.
  • 2 dagar 1 övernattning 3900kr/person
  • 3 dagar 2 övernattningar 5850kr/person
  • 5 dagar 4 övernattningar 9200kr/person

Övernattningar endera i tält, liten enkel stuga eller på vårt värdshus beroende på överenskommelse eller vädrets makter. Vi gör alltid vårt bästa för att du ska få en fin upplevelse. Ibland kan det innebära att vi måste anpassa oss efter vädrets makter, vinden kan vara för hård och det kan vara dåliga siktförhållanden på lågfjällsplatån.  Grundturerna kan därför förändras, anpassade efter dagens förutsättningar, så att vi människor och hundarna ska må bra.

Sängkläder, kläder och sovsäck ingår ej.
Vi hyr ut extra varma kläder 300kr/tur. Sängkläder 150kr/dygn och sovsäck 300kr/tur. Alla priser är inklusive moms.

Guide följer alltid med.

Klä dig varmt

Vi rekommenderar att du har varma kläder, halsduk, gärna underställ och några lager tröjor, varierad antal/tjocklek beroende på vintertemperatur, avsluta med ett vindtätt plagg.
Riktigt varma skor, handskar och värmande huvudbonad är också viktigt.  Efter din bokning kommer vi att skicka ut en packlista för att hjälpa dig, har du funderingar så ta gärna med lite extra kläder till oss så kan vi hjälpa till att välja. Vi kan inte nog betona att vinden och kylan, efter någon timme ute, kan kännas riktigt bitande, mer än du kanske upplevt tidigare så tänk ordentligt varmt när du packar.

Hundspann är speciellt

Varje tur blir unik mycket beroende på vädret, hundarna, snökvalitet och snömängd. Det finns egentligen inget som heter normalt. Det hör också till att varje deltagare, allt ifrån hundspannsföraren till de som eventuellt åker, hjälper till. Hjälper hundarna genom djupsnö, svårare före och terräng, bidrar med sin hjälp om det skulle behövas. 

Presentkort till någon du tycker om

Vi rekommenderar ett presentkort när du vill ge bort en gåva som består av en annorlunda naturupplevelse.
Du köper ett presentkort på valfritt belopp, för valfritt antal personer. Senare då gåvan är överlämnad bokar vi tillsammans in datum för slädhundsturen.