Aktiviteter

 Våra rum

Fräscht två bäddsrum kan hyras hos Höglands Värdshus för 500kr/natt.Kostnad för eventuell hyra av sänglinne handdukar och utstädning tillkommer.

Rymligt två bäddsrum, med sittgrupp kostar 500kr/natt. Kostnad för eventuell hyra av sänglinne handdukar och utstädning tillkommer.

Rymligt sovrum med två sängar samt en våningssäng. 4-bäddsrummet kostar 750kr/natt. Kostnad för eventuell hyra av sänglinne handdukar och utstädning tillkommer.


Blaikfjället och Gitsfjället

Blaikfjällets naturreservat ligger intill Högland och erbjuder en unik fjällnära miljö, Gitsfjället och Gits sjön en lagom dagstur med skoter.

Upplev Blaikfjällets naturreservatet, som du enklast kommer till via Brännåkersvägen eller från Sagatun.
Ett annat alternativ är att ströva på Gitsfjället. Sommartid erbjuder Gitsfjället lugn och stillhet de övriga besökarna är mycket få, ofta kan du  ströva runt flera dagar utan möte med andra människor.

Orördnatur

Det är inte ordnade vandringsleder utan mera strövtåg i orördnatur som fjällen erbjuder. De ledmärken som finns är rödkryssade skoterleder.

Plocka bär och svamp

Här finns stora marker med bär och svamp, hjortron marker och tjäder skogar. Besök Blaikfjällets naturreservat med det unika myrkomplexet som är 30 000 hektar stort.


Skoterleder


Området är känt för sina långa fina skoterleder där det är sparsamt med trafik.
På vintern kan du med fördel ta snöskotern och åka till någon avlägset liggande tjärn för att pimpla. Gitsfjället och Gits sjön med bra vinterfiske är en lagom dagstur med skoter. Då fiskar du och njuter av fjällets storhet och kan blicka ut över av de vita vidderna.
Vill du fiska storröding så är pimpelfiske på Malgomajsjön ett annat bra val.


Paddling

Här finns flera paddlingsvänliga vatten. Du kan lugnt glida fram, ljuslöst i kanot, uppleva naturen på nära håll. Om du ger dig ut på eftermiddagen eller kvällssidan så kan vi i princip garantera att du får stifta kontakt med de många bävrarna.
Bäversafari är en rolig upplevelse för både stora och små.


Fina jaktmarker

 

I vårt närområde finns stor djurfauna. Skogsfågel och hare är vanligast att jaga i vårt område. Det finns många olika områden att välja mellan, för dig som är jaktintresserade erbjuds fina jaktmarker. Ring oss gärna för mera information.

Hos natureit.se kan få mera information och du köpa ditt jaktkort. klicka här! 

Tullverket Sverige-införsel vapen. Klicka här!


Tur med hundspann


Vi erbjuder bl.a. kortare och längre dagsturer med guide. Boka ditt eget hundspann och möt naturen.

Äventyret kan börja.

När du kommer till oss kan du faktiskt lägga bort klockan, byta liv för en stund och enbart fokusera på hundarna, släden och omgivningarna.
Från värdshuset åker vi direkt ut i vildmarken. Naturen breder ut sig framför oss. Aldrig förutsägbar,  varierande i skepnad dag för dag. Ingen dag är den andra lik. Snön sprutar från spannet och hundarna springer framåt genom snön.

Hos oss tar vi med dig på en upplevelse som du kommer att minnas många år framåt. Om du vill och fysiskt orkar får du själv köra ett spann med hundar. En extra ordinär upplevelse då du själv är aktiv, styr och parerar genom din färd i skog och mark.
Att köra ett spann med hundar är en spännande, härlig stund. Hundarna springer snabbt nästan ljudlöst genom landskapet. I vår heldagstur kör vi en stund och stannar sedan till för en paus med öppen eld och fika. Här har du möjlighet att grilla korv, koppla av, lapa sol och lyssna på skogen och fjällets ljud.

Ditt fokus och tanke är helt i nuet, att köra hundspann är en riktig nära naturen upplevelse.

Exempel på olika turer:

  • Dagstur med fikapaus och öppen eld 1400/person utan övernattning.
  • 2 dagar 1 övernattning 3900kr/person
  • 3 dagar 2 övernattningar 5850kr/person
  • 5 dagar 4 övernattningar 9200kr/person

Övernattningar endera i tält, liten enkel stuga eller på vårt värdshus beroende på överenskommelse eller vädrets makter. Vi gör alltid vårt bästa för att du ska få en fin upplevelse!
Vädret råder vi inte över. Vi måste ibland anpassa oss efter vädrets makter då det kan blåsa hård vind och vara dåliga siktförhållanden på lågfjälls platån.

Sängkläder, kläder och sovsäck ingår ej.
Vi hyr ut extra varma kläder 300kr/tur. Sängkläder 150kr/dygn och sovsäck 300kr/tur. Alla priser är inklusive moms.

Guide följer alltid med.

Vi bokar också in flerdagarsturer med övernattning utomhus i tältkåta, är du intresserad tag då kontakt direkt med oss för prisuppgift och lämpliga datum.

 

Presentkort till någon du tycker om

Vi rekommenderar ett presentkort när du vill ge bort en gåva som består av en annorlunda naturupplevelse.
Du köper ett presentkort på valfritt belopp, för valfritt antal personer. Senare då gåvan är överlämnad bokar vi tillsammans in datum för slädhundsturen.


Harr, gädda, id, abborre, röding och öring.

Vill du flugfiska så erbjuder Långseleån, som rinner genom Högland fina möjligheter. I forsarna ovanför Högland kan du fiska harr och öring, i selet som flyter genom byn kan meta, kasta eller trolla efter harr, sik, gädda, abborre och stor id.

I sjöarna och tjärnarna i skogarna och på fjället kan du i naturskön miljö fiska efter röding och öring.

Hos natureit.se får du mer information om de fiskekort som du kan köpa, för statensvatten. Det finns också fiskevårdsföreningar som säljer fiskekort i vårt område. De håller väldigt schyssta priser och fiskevattnen är fina. Har du frågor så hör av dig vi hjälper gärna till.

Isfiske

 

På vintern kan du med fördel ta  snöskotern och åka till någon avlägset liggande tjärn för att pimpla. Pimpelfiske efter storröding på Malgomajsjön också en bra möjlighet.

Sommartid är också Malgomajsjön ett fint fiskemål. Trolling från båt är omtyckt.